تغییردین

تغییر دین

ارتداد چیست ؟

ارتداد چیست؟ مجازات ارتداد چیست ؟

در این مقاله میخواهیم در مورد تغییر دین صحبت کنیم که لازم به ذکر است که وضعیت متفاوتی در مورد تغییر دین وجود دارد که ما آن را بررسی میکنیم شامل:

1:از نظر فردی
2:از نظر اجتماعی و احکام آن
3:از نظر ادیان مختلف

در این مورد بر خلاف نظرهای اجتماعی ،اشخاص نمیتوانند در برابر دین خود اعتراض کند به این دلیل که افراد جامعه قدر تشخیص و تحقیق در مو رد انتخاب دین درست را ندارند .

در صورتی كه باورهای فطری و اجمالی آنان مورد تردید و قرار بگیرد و در مواجهه با سوالات و شبهاتی در مورد حقانیت دین  خود قرار گیرند، قدرت یافتن حقیقت را دست می دهند؛ نه به عقیده جدید متمایل می گردند و نه عقیده قبلی خود را همچون سابق می توانند بپذیرند.

تغییر دین از نظر ادیان 

 

تغییر دین از نظر اسلام 

می رسیم به تغییر دین از نظر ادیان مختلف که از نظر اسلام تغییر دین هیچ در دو صورت قبل تصور است .

1_تغییر از دین دیگر به دین اسلام :

در دین اسلام ، تغییر دین از دین دیگر به دین اسلام نه تنها منع نشده بلکه بتوصیه هم شده است . لذا از نظر اسلام گرایش به دین اسلام مورد قبول است.

2_تغییر دین از اسلام به دین دیگر 

اما ارتداد و بازگشت از دین اسلام به دین دیگر به صراحت منع شده است. و بنا به نوع ارتداد مجازات های سنگینی برای آن پیش بنی شده اشت.

از کتاب مقدس عهد قدیم و جدید دو موضوع مهم را بررسی میکنیم :

اگر برادرت یا خواهرت یا و یا همسر و دختر و پسرت و حتی رفیقت که به اندازه ی جانت دوستش داری و برایت ارزشمند است به تو بگوید که : برویم دینمان را تغییر دهیم و خدایان دیگری را عبادت کنیم

حرف او را قبول نکن واین پیشنهاد را پنهان نکن و او را به قتل برسان. بعد دست تمامی افراد او را با  سنگ سنگسار مییکنند تا بمیردو به دلیل اینکه آگاه بود که توخداوندی میپرستی که قدرتمند وکاملترین است این کار را بکن تا هیچ شخص دیگری ایم اشتباه را مرتکب نشود .

                                                          *********************

ادامه از کتاب عهد عتیق

اگر کسی دانسته گناه بکند و گناهش هم این باشد که مسیح را که نجات دهنده او است، رد کند، آن هم بعد از این که با خبر شده است که مسیح آمده است تا گناهان او را ببخشد، این گناه با خون مسیح پاک نمی شود و دیگر راه فراری از شر چنین گناهی نیست.

راه دیگری جز این که انتظار مجازات وحشتناکی باشد که از خشم شدید خدا به او می رسد، همان خشمی است که تمام دشمنان خدا را می سوزاند

کسی که قوانین موسی را می شکست، اگر دو یا سه نفر به گناه اوشهادت می دادند، آن شخص سریعا کشته می شد.

حالا فکر می کنید چه مجازات وحشتناک تری در انتظار کسانی است که فرزند  خدا را زیر پا لگدمال کرده اند و خون او را که برای رفع گناهانشان ریخته شد، دست کم گرفته و ناپاک  به حساب آورده اند، و روح پاک خدا که درهای رحمت خدا را به روی عزیزان خدا باز می کند، بد گفته و بی حرمتی کرده ا ند.

از این دو قسمت از عهد قدیم و عهد جدید، به دست می آید که حکمآن در دین یهود و مسیح ماننداسلام، مرگ است.

مجازات ارتداد چیست؟

به شخصی که مسلمان بوده و کافر میشود یعنی بر  ضد اسلام میشود به او مرتد میگویند و در واقع ارتداد یعنی برگشتن از دین …

مرتد کیست و انواع آن در اسلام :

همانطور که گفتیم به شخص مسلمانی که کافر شده است مرتد میگوییم.

مرتد فطری 

مرتد در اسلام دو نوع میباشد که اولین نوع مرتد فطری است که یعنی  شخصی که از پدر و مادر مسلمان به دنیا آمده و نطفه وی در زمان انعقاد در حالی بسته شده باشد که پدر و مادر وی یا یکی از آنان مسلمان بوده و پس از رسیدن به سن بلوغ در حالی که در دین اسلام بوده است از دین برگردد.

مرتدملی

نوع دیگه مرتد ملی میباشد که یعنی شخصی مسلمان نبوده و با انتخاب خودش مسلمان میشود ولی بعد از مدتی دوباره  از دین اسلام برمیگردد.

نکته مهم این است که مجازات مرتد فطری و مرتد ملی  با یکدیگر متفاوت هستند در واقع مجازات شخصی که جرم مرتد فطری انجام داده است حکم آن اعدام است و هیچ فرصت توبه به او نمیدهند. اما شخصی که مرتد ملی مرتکب شده باشد به او فرصت توبه میدهند اگر توبه نکند مجازات آن هم اعدام خواهد بود .

لازم به ذکر است که اگر زنی مرتد شود حکم اعدام برای او صادر نمیگردد و به او فرصت توبه میدهند و تا زمانی که توبه نکند حبس ابد میشود و زمانی که توبه کند مجازات آن بخشیده میشود و آزاد میشود .

در نتیجه، اگر فردی با تحقیق تشخیص داد که دین قبلی اش بر حق نیست، می‌تواند،یعنی حتما باید دین دیگر را انتخاب کند.

در این شرایط این نوع تغییر دین هیچ موردی ندارد، به شرطی كه این تغییر دین ، منصفانه باشد و از روی تعصب نباشد و ازنظر داوران صحیح و درست پذیرفته شود .

چکیده:

همانطور که گفتیم تغییر دین در ایران یک موضوع چالش برانگیز است که با توجه به تفاوتهایپ فرهنگی و دینی در جامعه ، به یکی از مسائل حساس این کشور تبدیل شده است . در ایران، شیوع  دین اسلام به طور رسمی تایید شده است و این امر باعث شده که تغییر دین به دید گوناگونی نگاه  شود.

قوانین مربوط به تغییر دین در ایران به شکلی که در قانون اساسی آمده است ، اعمال می شوند و هر فردی حق دارد دین خود را تغییر دهد، اما در عمل بسیاری از مردم بر این باور هستند که تغییردین به عنوان یک خطا شناخته می شود و ممکن است باعث تبعیض و از دست دادن حقوق شخصی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *