مزایده چیست ؟ وکیل برای جلوگیری از مزایده و یا انجام مزایده در رشت و گیلان

 گروه وکلای پایه یک دادگستری حق پندار با بهره مندی از وکلای مجرب مفتخر است تا شما را در این مهم یاری نماید . شعار ما : انصاف ، عدالت، امانت، صداقت 

وکالت برای پرونده های وکیل برای دعاوی پرونده های  ملکی ، ثبتی ، کیفری ، ارث و تقسیم ماترک ، امور حسبی ، وصول مطالبات و قرراداد ها خانواده طلاق ، مهریه ، دعاوی ثبتی ، ملکی ،  در رشت و گیلان


 

 

 



وکیل پرونده اداره ثبت رشت ، وکیل ثبتی در رشت ، وکیل اعتراض به ثبت در رشت و گیلان

داریوش صالحی

وکیل پایه یک دادگستری

عضو کانون وکلای دادگستری گیلان

کارشناسی ارشد دانشگاه تهران


قبول وکالت در دعاوی ملکی، ثبتی، زمین و اراضی منابع ملی،. قراردادها، قرارداد بانکی، ارث،، تنظیم سند، دعاوی کیفری، خانواده و….اعتراض به حکم بدوی، واخواهی، تجدید نظر خواهی و …


در محاکم عمومی حقوقی، انقلاب، دادسرای کیفری، دادسری نظامی، دادگاه تجدید نظر، دیوان عالی کشور،. دیوان عدالت اداری و…


شماره تماس :

09115000134


آدرس دفتر وکالت‌ :

گیلان_رشت_میدان لاکانی_ابتدای بلوار حافظ_ عمارت لاکانی_طبقه دوم_واحد6


 

 

 



وکیل پرونده اداره ثبت رشت ، وکیل ثبتی در رشت ، وکیل اعتراض به ثبت در رشت و گیلان

انسیه یوسف پور

وکیل پایه یک دادگستری

عضو کانون وکلای دادگستری گیلان

کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان


قبول وکالت در دعاوی ملکی، ثبتی، زمین و اراضی منابع ملی،. قراردادها، قرارداد بانکی، ارث،، تنظیم سند، دعاوی کیفری، خانواده و….اعتراض به حکم بدوی، واخواهی، تجدید نظر خواهی و …


در محاکم عمومی حقوقی، انقلاب، دادسرای کیفری، دادسری نظامی، دادگاه تجدید نظر، دیوان عالی کشور،. دیوان عدالت اداری و…


شماره تماس :

09112909434


آدرس دفتر وکالت‌ :

گیلانرشتمیدان لاکانیابتدای بلوار حافظ عمارت لاکانیطبقه دومواحد6


گروه حقوقی وکلای حق پندار متشکل از وکلای مجرب، منادی  عدالت و انصاف

 

مزایده چیست ؟ انواع مزایده ؟

مزایده یکی از راه‌های انعقاد قرارداد فی‌مابین افراد است که در اصطلاح لغوی به معنای چیزی را در معرض فروش گذاردن، به گونه‌ای که هر کسی به قیمت گران‌تر بخرد به او فروخته شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت‌های خصوصی نیز ممکن است مایل باشند اموال خود را به بالاترین قیمت و از طریق مزایده به فروش برسانند. در این صورت، با رعایت تشریفات مزایده، می‌توانند اقدام به نشر آگهی و فروش مال مورد نظر نمایند. به علاوه، دولت یا سازمان‌های دولتی نیز می‌توانند مانند اشخاص حقوقی دیگر، کالاهای مازاد خود را از طریق مزایده به فروش برسانند.

در اصطلاح حقوقی نیز، مزایده به معنای تشریفات فروش اموال به بالاترین قیمت پیشنهادی است و از جمله موارد کاربرد آن مطالبه طلب از طریق توقیف اموال است. به عنوان مثال، فردی که محکوم به پرداخت بدهی یا قیمت مال یا پرداخت دیه شده است، ممکن است از پرداخت آن سر باز کند. در این صورت، طلبکاران پس از طرح دعوی و گرفتن حکم محکومیت از دادگاه، با توقیف اموال شخص، از طریق برگزاری مزایده به موجب قانون اجرای احکام مدنی، اقدام به فروش مال توقیف شده به بالاترین قیمت ممکن می‌کنند و طلب خود را وصول می‌نمایند.

نکته قابل توجه در اینجا این است که مزایده و مناقصه هر دو از راه‌های انعقاد قرارداد هستند، اما در مناقصه بر خلاف مزایده، کمترین قیمت پیشنهادی برنده مناقصه خواهد بود.

انواع مزایده عبارتند از:
1- مزایده به صورت اختصاصی: در این نوع مزایده، تنها یک خریدار برای خرید چیزی دعوت می‌شود و فروشنده تصمیم می‌گیرد که آن چیز را به فردی که بیشترین پیشنهاد را داده است، بفروشد.
2- مزایده به صورت عمومی: در این نوع مزایده، تمام افرادی که تمایل دارند، می‌توانند در مزایده شرکت کنند و پیشنهاد خود را برای خرید چیزی ارائه دهند.

علاوه بر این، مزایده به صورت اجباری و اختیاری نیز وجود دارد. در مزایده اجباری، فروشنده مجبور به فروش چیزی است و در مزایده اختیاری، فروشنده تصمیم می‌گیرد که آیا چیزی را به فروش بگذارد یا خیر.

تشریفات مزایده شامل تعیین قیمت پایه به عنوان قیمت شروع برای پیشنهاد بالاترین قیمت، نشر آگهی و اقدام به دعوت عمومی افراد و پرداخت ده درصد بهای قیمت پیشنهادی در صورت برنده شدن است. همچنین، در مزایده اجباری، فروشنده مجبور به ارائه مزایده است و در نتیجه، نیاز به تعیین قیمت پایه نیست.

یکی از شرایط اصلی برای برگزاری مزایده، دعوت عمومی است. در خصوص مزایده‌های اجباری و به دستور دادگستری، دادگاه براساس قانون اجرای احکام مدنی، برای رعایت ضوابط و شرایط، یک نوبت آگهی در یکی از روزنامه‌های محلی منتشر می‌کند و در صورت نبود روزنامه، در محل وقوع مال و معابر آن، آگهی را چسبانده و مهلت و موعد فروش را معین می‌کند. مهلت و موعد فروش باید طوری مشخص شود که فاصله بین انتشار آگهی و روز فروش بیش از یک ماه و کمتر از ده روز نباشد.

تعیین قیمت پایه نیز یکی دیگر از شرایط برگزاری مزایده است. قیمت پایه توسط کارشناس تعیین می‌شود و افراد براساس آن، پیشنهاد قیمت و اعلام بالاترین قیمت پیشنهادی را جهت برنده شدن در مزایده، ارائه می‌دهند. در تعیین قیمت پایه در مزایده‌های دادگستری، طرفین سه روز مهلت دارند تا اعتراض به نظر کارشناس رسمی دادگستری را اعلام کنند.

پرداخت ده درصد بهای مال نیز یک شرط مهم برای برگزاری مزایده است. پس از برنده شدن مزایده توسط بالاترین قیمت پیشنهادی، نفر اول باید ده درصد از بهای پیشنهادی را به مامور اجرا تقدیم کرده و مابقی را حداکثر ظرف مدت یک ماه به دادگاه پرداخت کند. در صورت عدم ایفای تعهد و عدم پرداخت مابقی مبلغ، وجه پرداختی جهت هزینه آگهی ضبط و مزایده، تجدید می‌گردد.

در نهایت، پس از پرداخت تمام بهای کالا یا اموال، تسلیم مال فقط با پرداخت تمام بها صورت می‌گیرد و پس از آن، سند رسمی به نام فرد خریدار اعطا می‌شود. در صورت عدم حضور فرد محکوم شده، نماینده دادگاه سند انتقال را در دفترخانه اسناد رسمی به نام خریدار امضاء می‌کند.

در نتیجه، رعایت شرایط و تشریفات برای برگزاری مزایده، امری بسیار حیاتی است که در صورت عدم رعایت آنها، مزایده صحیح نبوده و ابطال آن توسط هر یک از طرفین، در دادگاه قابل درخواست است. بنابراین، اگر قصد برگزاری مزایده را دارید، حتماً باید شرایط و تشریفات مورد نیاز را به دقت رعایت کنید تا بهترین نتیجه را برای خودتان و طرفین دیگر به دست آورید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *