مواد مخدر و مجازات جرم مواد مخدر /وکیل مواد مخدر رشت

مواد مخدر شیشه

مواد مخدر و مجازات جرم مواد مخدر/

وکیل مواد مخدر رشت 

مواد مخدر از محصولات گياهي همچون ترياک، کوکا، خشخاش و مواد شيميايي هستند که مصرف آن ها بر سطح هوشياري مغز تاثير مي گذارد و اعتياد جسماني و رواني به جاي مي گذارد. 

مواد مخدر به سه گروه توهم زا، ضعيف کننده و قدرت بخش تقسيم مي شوند. 

مواد ضعيف کننده: 

اين مواد فعاليت فکري و جسماني مصرف کننده را کاهش مي دهند. اين مواد به طبيعي و مصنوعي تقسيم مي شوند.

مواد طبيعي: محصولات گياه ترياک، خشخاش و مرفين

مواد مصنوعي: متادون، هروئين، داروهاي آرام بخش و داروهاي ضددرد 

مواد توان زا :مصرف آن ها فعاليت فکري و جسماني مصرف کننده را افزايش مي دهد و باعث هيجان مي شود. اين مواد نيز به دو گروه طبيعي همچون کوکائين و مصنوعي همچون آمفتامين تقسيم مي شوند.

مواد توهم زا:  توهمهاي بصري و حسي به وجود مي آورند. اين مواد شامل گياهاني همچون حشيش، شاهدانه و قارچها و مواد مصنوعي همچون ال اس دي و دي ام تي است.

مواد مخدر شیشه و تریاک ، وکیل مواد مخدر رشت

ارکان تشکیل دهنده جرایم مواد مخدر:

1- الزام قانونی: بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر این اعمال جرم آمیز دانسته شده است.  

2- الزام مادی: براساس قانون برای مبارزه با مواد مخدر گاهی عمل مثبتی مانند حمل مواد مخدر یا نگهداری مواد مخدر الزامی است و گاهی وضعیت مانند اعتیاد به مواد مخدر.

3- الزام معنوی:باید مشخص شود آگاهی، سونیت عام و خاص چه تاثیری دارد.

از لحاظ آگاهی به حکم، جهل به قانون مسئولیت کیفری را از بین نمی‌برد. اما از لحاظ آگاهی به موضوع، برای صورت گرفتن جرم آگاهی به موضوع الزامی است.

لیست وکلای کیفری رشت 

از لحاظ سویه عام برای همه جرایم مواد مخدر وجود عام وجود سوءنیت عام الزامی است.اما برای برخی جرایم مواد مخدر وجود سوءنیت خاص نیز الزامی است.

طبق قانون مبارزه با مواد مخدر، موارد زیر به عنوان جرم محسوب می‌شوند:


1. کشت خشخاش و کوکا به منظور تولید مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی.
2. وارد کردن، ارسال، صادر کردن، تولید و ساخت انواع مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی.
3. تولید، ساخت، خرید، فروش و نگه‌داری ابزار و وسایل مرتبط با ساخت و استعمال مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی.
4. خرید و فروش، نگه‌داری، حمل، توزیع، اخفا و ترانزیت انواع مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی.
5. ایجاد و مدیریت مکان‌ها برای استعمال مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی.
6. استعمال مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی به هر شکل و طریق، به جز در موارد استثنایی که قانون تعیین کرده است.
7. از بین بردن یا مخفی کردن دلایل جرم مرتکبان مواد مخدر.
8. فرار دادن یا پناه دادن به متهمان یا محکومین مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی که تحت تعقیب هستند یا دستگیر شده‌اند.
9. قرار دادن مواد مخدر یا روان‌گردان‌های صنعتی غیردارویی یا ابزار و وسایل استعمال در یک مکان به منظور اتهام دیگران.

استفاده از مواد مخدر در بسیاری از کشورها به عنوان یک فعالیت غیرقانونی تلقی می‌شود و تحت قوانین و مجازات‌های خاصی قرار می‌گیرد. این قوانین و مجازات‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارند، از جمله:
1. نوع و مقدار مواد مخدر: قوانین ممکن است تفاوت‌هایی بین نوع‌های مختلف مواد مخدر داشته باشد. برای مثال، استفاده از مواد مخدر سبک‌تر مانند ماریجوانا در بسیاری از کشورها کمتر تحت تعقیب قرار می‌گیرد نسبت به استفاده از مواد سنگین مانند هروئین یا کوکائین.
2. عوامل ترویج و فروش غیرقانونی: استفاده از مواد مخدر به همراه ترویج و فروش غیرقانونی آنها نیز ممکن است باعث شدیدتر شدن مجازات شود. در بسیاری از کشورها، فروش و ترویج مواد مخدر به عنوان یک جرم جداگانه محسوب می‌شود و مجازات‌های سنگینتری نسبت به استفاده شخصی از مواد مخدر در نظر گرفته می‌شود.
3. تکرار جرم: در بسیاری از کشورها، تکرار استفاده یا فروش مواد مخدر باعث سخت‌تر شدن مجازات می‌شود. به عنوان مثال، در بعضی از کشورها، استفاده اولیه از مواد مخدر ممکن است با جریمه مالی یا حبس کوتاه مجازات شود، اما با تکرار استفاده، مجازات به شدت بیشتری تبدیل می‌شود.
4. قوانین و سیاست‌های هر کشور: هر کشور قوانین و سیاست‌های خود را درباره استفاده از مواد مخدر دارد. بعضی کشورها قوانین سخت‌گیرانه‌تری دارند و مجازات‌های سنگین‌تری را برای استفاده از مواد مخدر در نظر می‌گیرند، در حالی که برخی کشورها قوانین ملایم‌تری دارند و تمرکز خود را بر روی ترک اعتیاد و درمان بیشتر می‌گذارند.

ماده 4 قانون مبارزه با مواد مخدر، فروش، وارد و صادر کردن و تولید و توزیع مواد مخدری مانند تریاک، شیره، چرس و بنگ و… به مقدار بیش از 5 کیلوگرم مجازات اعدام و مصادره اموال را برای فرد در نظر می‌گیرد. در صورتی که مقدار بیش از 50 کیلوگرم باشد، مجازات اعدام اعمال می‌شود.

ماده 5 قانون مبارزه با مواد مخدر، خرید، نگهداری، مخفی و حمل شیره، چرس و بنگ و…

را بر اساس مقدار آن جریمه نقدی و شلاق تا حبس ابد به عنوان مجازات در نظر می‌گیرد. در صورت تکرار جرم، مجازات اعدام نیز اعمال خواهد شد.

ماده 8 قانون مبارزه با مواد مخدر، تولید و توزیع، خرید و فروش، وارد و صادر کردن و حمل و نگهداری و مخفی کردن مواد مخدری مانند هروئین، مرفین، کدئین، آمفتامین، مت آمفتامین، متادون، کوکائین و حشیش به مقدار بیش از 30 گرم مجازات اعدام و مصادره اموال را برای فرد در نظر می‌گیرد. در صورتی که مقدار بیش از 2 کیلوگرم باشد، مجازات اعدام اعمال می‌شود.

ماده 11 قانون مبارزه با مواد مخدر، مجازات قاچاق مواد مخدر به طور مسلحانه را اعدام می‌کند. در صورت تأیید در صلاحیت عمومی، حکم اعدام اجرا خواهد شد.

استفاده از مواد مخدر در صورتی که فرد به مراکز درمان و ترک اعتیاد مراجعه کند و تلاش برای ترک اعتیاد کند و گواهی تحت درمان و کاهش آسیب دریافت کند، از تعقیب کیفری معاف خواهد بود. اما افرادی که به درمان یا ترک اعتیاد نپردازند، به عنوان مجرم شناخته می‌شوند.

در نهایت، طبق اصلاحیه سال 99، مجازات اعدام برای تمامی جرایم مواد مخدر برداشته شده و به حبس ابد تبدیل شده است.

مرجع صالح رسیدگی برای جرایم مربوط به مواد مخدر:
صلاحیت رسیدگی به جرایم مواد مخدر روانگردان و پیش سازهای آن طبق ماده 303 قانون آیین دادرسی کیفری، با دادگاه انقلاب می باشد و بر اساس مواد 310 و 311 قانون آیین دادرسی کیفری،به متهم در دادگاه محل وقوع جرم رسیدگی می شود و معاونان و شرکاء جرم در داگاهی محاکمه می شوند که صالح به رسیدگی به اتهام متهم اصلی می باشد.

داریوش صالحی وکیل مواد مخدر در رشت و گیلان

داریوش صالحی

وکیل پایه یک دادگستری

عضو کانون وکلای دادگستری گیلان

کارشناسی ارشد دانشگاه تهران


قبول وکالت در دعاوی کیفری ، مواد مخدر سنتی و صنعتی (شیشه، تریاک و …) و ضرب و جرح ، قاچاق کالا، دیه جرایم ، دیه تصادفات، جرایم کلاهبرداری ، جعل، خرید و فروش مال غیر و همچنین پرونده های حقوقی   ملکی، ثبتی، زمین و اراضی منابع ملی،. قراردادها، قرارداد بانکی، ارث،، تنظیم سند، دعاوی کیفری، خانواده و….اعتراض به حکم بدوی، واخواهی، تجدید نظر خواهی و …


در محاکم عمومی حقوقی، انقلاب، دادسرای کیفری، دادسری نظامی، دادگاه تجدید نظر، دیوان عالی کشور،. دیوان عدالت اداری و…


شماره تماس :

09115000134


آدرس دفتر وکالت‌ :

گیلان_رشت_میدان لاکانی_ابتدای بلوار حافظ_ عمارت لاکانی_طبقه دوم_واحد6

 

لیست بهترین وکلای کیفری رشت 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *