جرم جعل عنوان / وکیل جرم جعل در گیلان و رشت

وکیل جرم جعل در رشت

جرم جعل عنوان /وکیل جرم جعل در گیلان و رشت 

 

وکیل جعل عنوان در رشت

جرم جعل عنوان / وکیل جرم جعل در گیلان و رشت

مقدمه

جرم جعل یکی از جرائمی است که امروزه مجرمان از طریق آن اعتماد اشخاص را هدف قرار می­دهند. و برای ا‌ینکه راحت ‌تر به هدف مجرمانه خود برسند، قربانی خود را از راه‌ های مختلفی فریب می‌دهند.

مثلا یکی از راه ‌های فریب اشخاص، استفاده از عنوانی است که مجرم آنها را ندارد و به اصطلاح این عناوین را جعل می­کند. مثل استفاده از عنوان رئیس، فرمانده، مدیرعامل و…

برای اینکه با جرم “جعل عنوان” و نحوه اثبات آن آشنا شوید، با گروه وکلای حق پندار همراه باشید.

مفهوم جعل عنوان

جعل در لغت به معنای تقلب و از خود در آوردن است. و جرم جعل عنوان، یکی از نمونه‌های جعل می­باشد که مجرمین خود را به سمت های مختلفی معرفی می­کنند تا از این طریق مردم را فریب دهند.

جعل عنوان یا تصاحب هویت دیگران، بدین معناست که مجرمان معمولآ خود را آدم‌های مهمی نشان می­دهند تا دیگران به آنها اعتماد کنند و اموالشان را در اختیار آن ها قرار دهند. و یا اینکه شخصی به دروغ خود را مالک اموالی معرفی می‌کند، یعنی هویت اصلی مالک را تصاحب کرده و به‌ قصد فروش آن‌ها به فردی وکالت می‌دهد.

ماده 555 قانون مجازات اسلامی
هر کس که سمت رسمی ندارد و یا بدون دریافت مجوز از طرف دولت، خود را در مشاغل دولتی اعم از کشوری یا لشگری و انتظامی معرفی نماید، به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد و اگر برای دخالت یا معرفی خود در مشاغل مزبور،‌ سندی جعل کند، مشمول مجازات جعل نیز خواهد بود.

 

ویژگی های جرم جعل عنوان

برای اینکه عملی مثل غصب هویت، جرم باشد، باید قانون برای آن مجازات تعیین کرده باشد و دارای ارکان قانونی نیز باشد. و باید بدانیم چه رفتار هایی باید انجام شود تا جرم اتفاق بیوفتد. مثلا:

  • شخصی لباس نیروی انتظامی را بپوشد و از مردم اخاذی کند.
  • شخصی خود را مالک ملکی معرفی کند و کلاهبرداری اتفاق بیوفتد.
  • شخصی با لباس مامورین انتظامی، وسائل و ماشین افراد را توقیف کند. و…

با توجه به مثال های بالا، مشخص شد که چه رفتار هایی مخصوص این جرم است. یعنی این اعمال باید از روی عمد و قصد انجام شود در غیر این صورت جرم نیست.

استفاده از کارت جعلی

اگر مجرمین به وسیله کارت و یا یک سند، خود را بعنوان رئیس یک اداره معرفی کنند و از این طریق عمل مجرمانه ای انجام دهند، در اینجا هم مرتکب جرم جعل عنوان ‌شده اند و هم طبق قانون، اگر برای معرفی خود در مشاغلی که عنوان ‌شده سندی را مثل یک کارت جعل کنند، برای آنها مجازات جعل هم در پی دارد.

 نحوه اثبات جرم جعل عنوان

اثبات این جرم هم مثل سایر جرائم نیازمند ادله هاییست که در قانون ذکر شده است. (مواد 160 تا 213 ق.م.ا)

توجه داشته باشید که مدارکی از جمله فیلم، اسکرین شات، و… می‌تواند به علم قاضی در اثبات این جرم کمک کند.

اگر در رابطه با اثبات این جرم سوالی دارید، میتوانید از کارشناسان ما بپرسید.
09115000134

ا

ارتباط جرم کلاهبرداری با جعل عنوان

در تحقق جرم کلاهبرداری، عنصر اصلی، بردن مال اشخاص به روشهای متقلبانه است. و یکی از روشهای معمول از طرف کلاهبردار برای فریب قربانیان، انتساب عنوانهای جعلی به خود برای جلب اعتماد اشخاص می­باشد.

ارکان تشکیل دهنده جرم جعل عنوان
رکن قانونی: تا زمانی که قانون، عملی را جرم تلقی نکرده و برای آن مجازاتی در نظر نگرفته باشد، نمی­توانیم رفتاری را جرم بدانیم.پس اول باید در قانون برای رفتاری مجازات تعیین شود و بعد مجرم، مورد تعقیب و محاکمه قرار بگیرد.
رکن معنوی: مجرم باید در انجام رفتار مجرمانه علم و عمد داشته باشد.
رکن مادی: در رکن مادی، باید ببینیم که مجرم چه رفتاری را انجام داده و چه عملی تحت عنوان مجرمانه جعل عنوان می­شود. طبق قانون، دخالت کردن در مشاغل دولتی و معرفی کردن خود به عنوان شخص دارای سمت در مشاغل دولتی، مورد استفاده قرار دادن لباس ها و نشان های ماموران نظامی یا انتظامی، جرم جعل عنوان محسوب می­شود. این جرم با ترک فعل تحقق پیدا نمی­کند. یعنی اگر کسی دیگری را به جای مامور دولت اشتباه بگیرد و او سکوت کند، عمل او جعل عنوان محسوب نمی­شود.

جعل عنوان افراد عادی

گفتیم که یکی دیگر از مصادیق جرم جعل این است که کسی خود را مالک ملک یا ماشین و… کسی جا میزد و به دفتر اسناد رسمی می­رود.

او خود را به جای فروشنده ملک معرفی می­کند، سند را هم به جای او امضاء می­کند و وجهه معامله را هم می­گیرد. دراینجا مرتکب با توجه به ماده 8 قانون انتقال مال غیر، جاعل محسوب می­شود. و مجازات او به شرح زیر است:

سند رسمی حبس از شش ماه تا سه سال یا سه تا هجده میلیون ریال جزای نقدی.  
سند عادی حبس از شش ماه تا دو سال یا سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی
جعل عنوان وکیل

افرادی که می­خواهند در محاکم دادگستری وکالت کنند، باید دارای مجوز خاص و پروانه ی وکالت از کانون وکلای دادگستری باشند.

حالا اگر کسی پروانه ی وکالت نداشته باشد و خودش را وکیل معرفی کند، با توجه به ماده ی 55 قانون وکالت مجازات می­شود.

جعل عنوان مدیر مسئول نشریه

طبق ماده 32 قانون مطبوعات، اگر کسی خود را در نشریه برخلاف واقعیت و کذب، صاحب پروانه انتشار و یا مدیرمسئول معرفی کند یا این‌که بدون پروانه نشریه را منتشر کند مجرم است و طبق نظر قاضی مجازات می­شود.

جعل عنوان پزشک

گاهی یک شخص به دروغ خود را پزشک معرفی می­کند تا از این طریق افراد را فریب دهد. معمولا هدف این افراد کلاهبرداری، و… است.

این شخص مجرم است و این رفتار در ماده واحده قانون مجازات استفاده غیر مجاز از عناوین علمی، جرم انگاری شده و مرتکب به حبس از 3 ماه تا 1 سال و یا جزای نقدی از صد و پنجاه هزار تومان تا ششصد هزار تومان محکوم می­شود.


ماده 556 قانون مجازات اسلامی
هر کس بدون مجوز و بصورت علنی لباسهای رسمی مأموران نظامی یا انتظامی و یا نشانها، مدالها یا سایر ‌امتیازات دولتی را بدون تغییر یا با تغییر جزئی که موجب اشتباه شود مورد استفاده قرار دهد در صورتی که عمل او به موجب قانون دیگری مستلزم مجازات شدیدتری نباشد به حبس از سه ماه تا یک سال و یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال محکوم میشود. ‌و در صورت  سوء استفاده از این عمل،به هر دو مجازات محکوم میشود.

 

جعل عنوان در فضای مجازی

طبق ماده 744 قانون جرائم رایانه ای، هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم می­شود.

مشاوره حقوقی وکلای حق پندار در جعل عنوان

09115000134

مشاوره حقوقی وکلای حق پندار در جعل عنوان

جعل عنوان یا غصب هویت و خود را به جای کسی جا زدن، دارای جوانب مختلفی است و هرکدام بصورت جداگانه در قانون توضیح داده شده است. اما برای اطلاع از جزئیات مسئله ای که برای شما پیش آمده و اینکه بدانید آیا مشمول جرم عنوان می-باشد یا خیر، می­توانید با مشاوران حقوقی و وکلای موسسه حق پندار مشورت کنید و از راهکار های لازم مطلع شوید.

نتیجه گیری

دراین مقاله راجع به جرم جعل عنوان صحبت کردیم و انواع مختلف آن را بررسی نمودیم. نکته ای که شما باید به آن توجه کنید این است که جعل عنوان باید با سوء نیت همراه باشد، در غیر این صورت جرم نیست.

امروزه شکایت از جرم جعل در دادگاه ها بسیار به چشم می­خورد و انواع مختلفی دارد. حتی گاهی مجرمین، اسکناس و اوراق بهادار را جعل می­کنند.

برای اطلاع بیشتر از عناوین مختلف جعل، مقالات مارا در سایت دنبال کنید.

گروه حقوقی وکلای حق پندار در رشت-گیلان آماده ارائه خدمات حقوقی به شما می باشد.

شماره تماس ما

01332262938

09115000134

 

جهت ارتباط با وکلای خبره در رشت بنابرموضوع به لینک های زیر مراجعه کنید 

لیست وکیل بهترین وکیل ملکی ر رشت

لیست بهترین وکیل کیفری در رشت

لیست بهترین وکیل طلاق در رشت

لیست بهترین وکیل ضرب و جرح در رشت

لیست بهترین وکیل قراداد پیش فروش آپارتمان در رشت

لیست بهترین وکیل ارث و میراث در رشت

لیست بهترین وکیل مواد مخدر در رشت

لبیست بهترین وکیل سرقت در رشت

لیست بهترین وکیل  کلاهبرداری و فروش مال غیر در رشت

لیست بهترین وکیل روابط نامشروع در رشت

لیست بهترین وکیل جرایم اینترنتی در رشت

لیست بهترین وکیل تصادفات و دیه در رشت 

وکیل  خلع ید در رشت

وکیل جرایم منافی عفت در رشت

وکیل سرقت در رشت

وکیل ملک در رشت

وکیل مهریه در رشت

وکیل طلاق توافقی در رشت

وکیل کیفری در رشت

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *