قرارداد فضولی چیست؟

قرارداد فصولی چیست؟

 

منظور از قرارداد فضولی چیست ؟

 به قراردادی گفته می شود که در آن شخصی بدون داشتن هیچگونه نیابت و وکالتی از جانب شخص مالک یا متعهد اقدام به تنظیم قرارداد می نماید در حقیقت قرارداد فروش فضولی از جمله عقود صحیح غیر نافذ است.

 عقد صحیح چیست ؟

هر قرادادی دارای یک وضعیت حقوقی است . عقد صحیح به عقدی گفته می شود که معتبر بوده و باطل یا مبطل نباشد و در مقابل باطل و غیر صحیح قرار دارد.

.عقد غیر نافذ چیست ؟

به عقدی عقد غیر نافذ گفته می شود که اراده انشایی در آن معلول و ناقص است. در حقیقت به جهت انکه اراده ار طرف مالک حقیقی ابراز نشده این قرارداد اگرچه به عقد صحیح نزدیک است اما به جهاتی فاقد اثر لازم است 

اطراف قرارداد فضولی 

در قرارداد فضولی با سه طرف مواجه هستیم الف شخص فضول دوم طرف دیگر قرارداد و سوم اصیل یا شخصی که فضول به نیابت و به نمایندگی از طرف آن اقدام می کند.

قرارداد فضولی نه باطل است و نه غیر معتبر

اما نکته‌ای که در اینجا باید مورد توجه قرار گیرد این است که قرارداد فضولی نسبت به به طرف اصلی قرارداد معتبر است اما نسبت به شخصی که فضول به نمایندگی از آن اقدام به انعقاد قرارداد کرده غیر قابل استناد است.

نکته

مطلب  دیگر اینکه شخصی مالک یا همان شخص اصیل می تواند قرارداد را رد یا تایید کند.

 

رد قرارداد فضولی و یا تایید آن به چه معنا است؟

تایید قرارداد فضولی یعنی اینکه شخص اصیل یا همان طرف قراردادی که حضور به نمایندگی از آن اقدام به انشای قرارداد کرده است و معامله فضولی را تایید نمایند.

_در حقیقت اصیل می تواند اعلام کند که اعمال فضول مورد تایید او بوده و چنین معامله ای با رضایت من است و بن بر مصلحت شخصی و برآورد اقتصادی خویش آن را تایید می کند و مورد قبول قرار می دهد.

 
رد معامله فضولی به چه معناست؟

عموما در اغلب موارد شخص فضول بدون رعایت مصلحت اصیل و بدون رعایت نفع اقتصادی اصیل و گاهی هم حتی به دلایل دیگر معامله و قرارداد فضولی منعقد می کند که مورد تایید و رضایت اصیل نمی باشد در اینجا اصیل ممکن است ماین معامله و یا تعهد قرارداد را نپذیرفت و اعلام کند که حاضر به تایید معامله نمی باشد به چنین عملی رد معامله فضولی اطلاق می شود.

طریقه رد معامله فضولی 

باید دقت کرد وسیله در اعلام رد طریقیت دارد و با توجه به گسترش وسایل ارتباطی همانند پیامک تلفن و غیره و اظهارنامه و…. اعلام رد با هر وسیله ای می تواند باشد و اصیل بوسیله آن اراده خود مبنی بر رد معامله فضولی را به طرف مقابل و فضول اعلام کند.

در نتیجه آن معامله از بین خواهد رفت.

توصیه 

توصیه می گردد با توجه به افزایش اختلافات حقوقی مردم و احتمال انکار های بعدی که از طرف افراد صورت می‌گیرد و بمنظور سهولت در اثبات این موضوع اعلام مراتب به وسیله اظهارنامه صورت گیرد زیرا در این حالت شخص قادر به انکار این موضوع نمی باشد.

اغاز اثر معامله فضولی 

با توجه به اینکه هر معامله فضولی می تواند منشا اثرات متعددی باشد لذا لازم است توجه کنیم که زمان آغاز و شروع اثر معامله فضولی از چه زمانی است.

در حقیقت تعیین اثر معامله فضولی دارای اثرات مختلفی است انتقال مالکیت موضوع انتقال منافع زمان تحقق تعیین تعلق اجرت المتل و موضوع تکلیف طرف مقابل به پرداخت ثمن معامله و….

نظرات مختلف در خصوص شروع اثر معامله فضولی 

در خصوص آغاز اثر معامله فضولی اقوال مختلفی است.

از جمله نظریه کشف حکمی و نظریه اقلیت است.

با دانست که در حقوق ایران کشف حکمی مورد پذیرش قرار گرفته است. بنابر نظریه کشف حکمی زمان شروع انتقال مالکیت از زمان انعقاد عقد و زمان انتقال منفت از زمان الحاق اجازه به قرارداد است.

 زمانی که مالک اقدام به تنفیذ معامله فضولی می کند اثر این اجازه به گذشته سرایت و معامله ای را که شخص فضول انجام داده است را از همان تاریخ تنظیم قرارداد معتبر اعلام می نماید این است در خصوص منافع چطور اما در خصوص منافع باید دقت کردی این قاعده در خصوص منافع اجرا نمی شود و زمان انتقال منافع از زمان همان اعلام تنفیذ و اجازه از فضولی است

مثال: محمد ملک حسین را به صورت فضولی در تاریخ فروردین 1395 به جواد می‌فروشد در این بین در سال 1402 حسین از موضوع فروش فضولی مال خود و معامله فضولی مذکور مطلع می گردد در اینجا حسین دو راه داره یا معامله را تایید کند یا آن را رد کند حالا اگر معامله رو تایید نمایند در اینجا ملکیت مال و حق مالکیت از فروردین 1395 به جواد منتقل می شود اما منافع آن همچنان از زمان زمان اجازه منتقل می شود یعنی از سال 1402 حال اگر مثلاً از سال 1395 تا سال ۱۴۰۱ ملک در تصرف شخص حسین باشد جوادبه استناد به این معامله نمی تواند اجرا المثل ایام تصرف را از حسین مطالبه کند اگر چه مالک جدید تلقی می شود.

آیا قرارداد فضولی همان فروش مال غیر است ؟

قراردادهای فضولی در حقیقت نمونه ای از فروش مال غیر در مباحث کیفری است که دارای آثار حقوقی مهم و قابل توجه است اغلب مشاهده می شود شخص بدون در نظر گرفتن مقررات قانونی و بدون در نظر گرفتن اصول حقوقی و از همه مهمتر بدون همراهی وکیل دادگستری در محاکم حاضر و بدون هیچگونه دانش حقوقی علیه خود اقدام به اقرار ها و دفاعیات غیر موجه ای می نماید که این امر منجر به شکست او در پرونده خواهد شد

 

ضرورت حضور وکیل در پروندهای مالی و ملکی از جمله قراداد های فضولی 

لذا توصیه می گردد قبل از هر اقدام حقوقی نسبت به اموال حتما با وکلای دادگستری مشورت و با مشارکت آنها پرونده را پیش ببرید.

زیرا شکست در یک پروندی ملکی دارای اثرات جبران ناپذیری بوده که در آینده ممکن است از طریق هیچ وکیل دیگری قادر به رفع و جبران آن نباشید.

چرا که  احکام محاکم دادگستری دارای امر مختوم بوده و در صورتی که شما در این پرونده شکست بخورید برای همیشه دیگر نمی‌توانید این پرونده و این موضوع را علیه همان اشخاص مجدداً مطرح و از دادگاه رسیدگی آن را بخواهید.

زیرا دادگاه دیگر تکلیفی به رسیدگی به این پرونده شما به معنای واقعی نخواهد داشت و با صدور قرار های مقتضی آن را رد خواهد کرد.

پاینده و سربلند باشید جهت تماس با وکلای مجرب قراردادها در شهر رشت با شماره تماس های ذیل تماس حاصل فرمایید

09115000134

09300181826.

حضور در دفتر با هماهنگی قبلی

پاسخی بگذارید

حق کپی رایت برای وکیل راین محفوظ است.

نیرو گرفته از  – طراحی شده با قالب هیومن

شما می‌توانید از اینجا به صورت زنده لینک شبکه‌های اجتماعی را انتخاب کنید.
اکنون سفارشی‌سازی کن »

 

 

جهت ارتباط با وکلای خبره در رشت بنابرموضوع به لینک های زیر مراجعه کنید 

لیست وکیل بهترین وکیل ملکی ر رشت

لیست بهترین وکیل کیفری در رشت

لیست بهترین وکیل طلاق در رشت

لیست بهترین وکیل ضرب و جرح در رشت

لیست بهترین وکیل قراداد پیش فروش آپارتمان در رشت

لیست بهترین وکیل ارث و میراث در رشت

لیست بهترین وکیل مواد مخدر در رشت

لبیست بهترین وکیل سرقت در رشت

لیست بهترین وکیل  کلاهبرداری و فروش مال غیر در رشت

لیست بهترین وکیل روابط نامشروع در رشت

لیست بهترین وکیل جرایم اینترنتی در رشت

لیست بهترین وکیل تصادفات و دیه در رشت 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *